Domates
Hemen herkesin yaptığı bir hatayla başlayalım. Domatesi buzdolabında sebzelikte saklamak.
Hata olmasının nedeni buzdolabı içindeki soğuk hava domatesin olgunlaşma sürecini durdurur ve kristallerin gelişmesini sağlar. Olgunlaşma ise domatese tadını veren süreçtir. Yani domatesleri buzdolabına koyarak tüm tadını kaybetmesine neden olursunuz.
Kahve
Kahve taze kalsın diye buzdolabına koyanlar yanılıyor. Zira buzdolabında bekletilen kahve tüm tadını kaybeder ve hatta buzdolabındaki tüm diğer kokuları içine çeker.
Eğer çok fazla kahveniz varsa onları derin dondurucuda saklamanızı öneririz. Diğer durumlarda kahveyi ağzı kapalı bir kavanoz içinde, hava geçirmesine izin vermeden serin ve kuru bir yerde saklayınız.
Zeytinyağı ve Tüm Sıvı Yağlar
Zeytinyağı ve diğer yağlar buzdolabında katılaşır ve kullanımı zor bir hal alır. Yağlar, kuru, karanlık ve serin bir yerde saklanmalıdır.
Patates ve Soğan
Soğuğun ve nemin etkisiyle buzdolabına konan soğan ve patates çabuk küflenir. Yemek yapmak için buzdolabından aldığınız patates küflenmemiş olsa bile soğuğun etkisiyle lezzetini kaybetmiş olabilir.
Ekmek
Buzdolabına ekmek konulduğunda kurumasına ve küflenmese de erken bayatlamasına neden olursunuz. Ekmeği hemen tüketemeyecekseniz en doğru saklama şekli buzluğa atmaktır.
Avokado
Aynı domates gibi avokado da buzdolabına girince olgunlaşmasını durduran besinlerden. Avokadolarınızın olgunlaşmasını ve daha lezzetli olmasını istiyorsanız onları buzdolabında değil, sıcak bir yerde tutmalısınız.